Κώμη

Στο τέλος της άνοιξης, κάθε χρόνο οργανώνεται στην Κώμη η γνωστή πλέον «γιορτή της αγκινάρας»: οι περισσότεροι και γευστικότεροι τρόποι να φάει κανείς αγκινάρα, ένα από τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα του νησιού και μάλιστα με ονομασία προέλευσης. Στην Κώμη και το Λιβάδι η αγκινάρα φυτεύεται από το 1949. Με την ευκαιρία, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το σπιτικό παραδοσιακό τυράκι Κώμης (γνωστό και ως μπαλάκι)! Άλλα γνωστά Τηνιακά προϊόντα είναι το μέλι, η κοπανιστή, η τοπική γραβιέρα, η λούζα -κάτι σαν το ιταλικό προσούτο- η κάππαρη και τα μυρωδάτα λεμόνια.

error: Content is protected !!