Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 31/07/2020 - 31/08/2020
09:00 - 21:00

Τοποθεσίας
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Κατηγορίες


Ομαδική εικαστική έκθεση στο

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 31/7 – 31/8
Επιμέλεια: Μάνος Στεφανίδης

Η Γκαλερί ΑΛΜΑ, σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, εγκαινίασε την Παρασκευή, 31 Ιουλίου στις 20:00 την ομαδική εικαστική έκθεση 22 σύγχρονων δημιουργών «Επειδή είναι το σκοτάδι που γεννάει το φως…» σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη.

Καλλιτέχνες, παλαιότεροι και νεότεροι δημιουργοί καθώς και η ικανότητα του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης κ. Μάνου Στεφανίδη να συνδυάζει ετερόκλητα στοιχεία αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της καινούργιας έκθεσης που φιλοξενείται στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού απο 31 Ιουλίου και για έναν μήνα.

Όπως σημειώνει ο κ. Στεφανίδης στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση «Το πραγματικό και το συμβολικό σκοτάδι που κυκλοφορεί απειλητικό και στη χώρα μας και τον κόσμο με την απειλή, τις αρρώστιες ή και το θάνατο να κρύβεται στις πιο αθώες και πιο ανθρώπινες χειρονομίες. Σ’ ένα χάδι, ένα φιλί, μια χειραψία ή μια αγκαλιά… Αργά ή γρήγορα το φως ακολουθεί και ότι το σκοτάδι εκτός από απελπισία ή ζόφο –αυτά δηλαδή που δημιούργησε ο εγκλεισμός, ο φόβος και η απομόνωση- μπορεί να λειτουργήσει και ως εκκολαπτήριο, ως πυροκροτητής δημιουργίας»

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Γιάννης Αδαμάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Θράφια (Παναγιώτης Δανηιλόπουλος), Γωγώ Ιερομονάχου, Τζουλιάνο Καγκλής, Γιώργος Καζάζης, Νίκος Καλαφάτης, Κυριάκος Κατζουράκης, Άρης Κατσιλάκης, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Κώστας Λάβδας, Μιχάλης Μανουσάκης, Κατερίνα Μερτζάνη, Τάσος Μισούρας, Κυριάκος Μορταράκος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αχιλλέας Πιστώνης, Σπυριδούλα Πολίτη, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Μανταλίνα Ψωμά και ο Βλάσης Κανιάρης

Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες και να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού του Ι.ΤΗ.Π. για αποφυγή συνωστισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Ακτή Γ. Δρόσου, Τήνος 842 00
Ωράριο έκθεσης: Δευ, Τετ, Πεμ: 9:00-15:00,
Παρ-Κυρ: 10:30-14:00 & 19:00-21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 22830 29070

error: Content is protected !!