Ο Γιαννούλης Χαλεπάς μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η ζωή και το έργο, του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά μέσα από τα μάτια των παιδιών της Τήνου

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ

ΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., στη Χώρα και τις ώρες 9.30-11.30, θα γίνει ο εορτασμός του ΕΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΑ, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, των πέντε Δημοτικών Σχολείων της Τήνου.

Όλα τα σχολεία έχουν ετοιμάσει video, με τα παιδιά, που, από την αρχή του χρόνου διδάσκονται τη ζωή και το έργο, του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά. Οι μικροί μαθητές, με τον δικό τους τρόπο εκφράζονται, γράφουν, σχεδιάζουν, φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν, δημιουργούν. Κριτική επιτροπή, από μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου, θα αξιολογήσει τη δουλειά των μαθητών, θα βραβευθούν και τα πέντε Δημοτικά Σχολεία για τη συμμετοχή τους στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ και οι μαθητές θα παραλάβουν αναμνηστικό συμμετοχής.

Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια, προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, γιατί με ιδιαίτερο ζήλο επιδόθηκαν στη μαθητεία της ζωής και του έργου, του τραγικού μας γλύπτη. Ευχάριστη έκπληξη, συγκίνηση και ενθουσιασμό, μας επιφύλασσαν τα παιδιά κατά τις επισκέψεις τους στα Μουσεία Τηνίων Καλλιτεχνών και Γιαννούλη Χαλεπά, στον Πύργο, καθώς, περιέγραφαν με λεπτομέρειες τη ζωή και το έργο του μπάρμπα Γιαννούλη.

Καλούμε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους τη λαμπρή γιορτή των Δημοτικών μας Σχολείων, που συνδιοργανώνουν, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Κυκλάδων και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου.

error: Content is protected !!