Τήνος Κυκλάδες Tinos Island Cyclades Greece Hellas Grèce Griechenland Grecia

Τριπόταμος

Τριπόταμος

Παραδοσιακό Χωριό Τριπόταμος, Τήνος

Καλώς ορίσατε!
Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό προς τα Κάτω και Έξω Μέρη, ήδη στο 4 ο χλμ. από τη Χώρα συναντάμε το συνδετικό δρόμο, όπου και το χωριό Τριπόταμος Ο επισκέπτης συναντά στα δεξιά του στην άκρη κοιλάδος, το γραφικό χωριό Τριπόταμος με την αξιόλογη εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, που κοσμείται με μαρμάρινα καλλιτεχνήματα και μικρή βοτσαλωτή αυλή, κατασκευασμένη το 1853. κατά την παράδοση, η ίδρυση της Μονής Κεχροβουνίου οφείλετο σε τρεις αδελφές που κατήγοντο από τον Τριπόταμο. Στον Τριπόταμο έζησε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο οποίος περνούσε αρκετούς μήνες τον χρόνο κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Στον Τριπόταμο επίσης, λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο.
Μετά τη διασταύρωση του Τριποτάμου (όπου το εξωκκλήσι το Αγίου Ιωάννου), περνάμε μπροστά από το τυροκομείο της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου, όπου παράγονται τα ντόπια κτηνοτροφικά προϊόντα (που πωλούνται στο πρατήριο της Ενώσεως στη Χώρα).
Στην περιοχή λειτουργεί αγγειοπλαστείο και ζαχαροπλαστείο.

Ο Τριπόταμος ανήκει διοικητικά στο Δήμο Τήνου - Δημοτικό Διαμέρισμα Κτικάδου.

Tinos island Cyclades Greece e-tinos.gr © 2002-2015 | e-cyclades.com | visitgreece.eu | Design by mare creative service | Hosting by mareweb services. All rights reserved.