Τήνος Κυκλάδες Tinos Island Cyclades Greece Hellas Grèce Griechenland Grecia

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Βιβλιοθήκες

Βιβλιοθήκες

Η Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην Χώρα της Τήνου.

Στεγάζεται στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, σε πάροδο της λεωφόρου Μεγαλόχαρης. Ο αριθμός των βιβλίων της προσεγγίζει τις 20.000 τόμους και ορισμένες εκδόσεις που διαθέτει χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνος. Είναι καθημερινώς ανοικτής τις πρωινές ώρες (τηλ 22269). Στον ίδιο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, σε γειτονική αίθουσα, εκτίθενται αρκετά έργα του Γιαννούλη Χαλεπά, που ανήκουν στη Συλλογή του Ι.Ι.Ε.

 

Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Κέντρου "Πίστη και Πολιτισμός" στην Ξινάρα της Τήνου.

Ταυτόχρονα με τη Βιβλιοθήκη του Απ. Κέντρου που συγκεντρώνει πολύτιμες εκδόσεις από τον 16ο αιώνα και μετά, οργανώθηκε και το ιστορικό Αρχείο της Καθολικής Επισκοπής Τήνου (ΑΚΤ), το οποίο συμπεριλαμβάνει το Αρχείο της επισκοπής και των καθολικών ενοριών της Τήνου, Μυκόνου, Άνδρου και της Επισκοπής Χίου. Κοντά στη συλλογή των χιλιάδων εκκλησιαστικών εγγράφων και χειρόγραφων τόμων συνυπάρχει και συλλογή ιδιωτικών εγγράφων που αναφέρονται στην ιστορία της Τήνου, καθώς και συλλογή χάρτινων εικόνων και φωτογραφιών.

Tinos island Cyclades Greece e-tinos.gr © 2002-2015 | e-cyclades.com | visitgreece.eu | Design by mare creative service | Hosting by mareweb services. All rights reserved.